Kaks meest astus Järtsaares sooritatud mõrva eest kohtu ette

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse kahte meest Viljandimaal Järtsaare külas toime pandud mõrvas.

Süüdistuse kohaselt tapsid 21-aastane Tiit ja 22-aastane Taivo tänavu 13. juunil Kolga-Jaani vallas Järtsaare külas 50-aastase mehe. Lahkudes võtsid noormehed kaasa jahipüssi koos padrunitega. Surnukeha viisid nad Järvamaale Türi valda ning matsid metsa.

Kohtueelse menetluse käigus selgus, et 14. juuni õhtul olid noormehed sõitnud taksoga Tallinna. Et neil polnud raha, andsid nad taksojuhile võla tasumiseni jahipüssi. Kuigi taksojuhil, 31-aastasel Guidol polnud relvaluba, viis ta saadud relva maakoju.

Teda süüdistab prokuratuur tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri Marja-Liina Talimaa sõnul vahistati  esimene kahtlustatav juba 15. juunil. Päev hiljem vahistati ka teine kahtlustatav.

Kolmest süüdistatavast on üks varem kriminaalkorras karistatud. «Taivot on kahel korral karistatud röövimise ja kehalise väärkohtlemise eest,» ütles kohtueelset menetlust juhtiv ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles