Kitarriõpetaja annab kätte omanimelise preemia

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Paulus paneb välja auhinna.
Tiit Paulus paneb välja auhinna. Foto: Peeter Langovits

Täna annab Saaremaa kitarriõpetaja Tiit Paulus Viljandis kestval Eesti esimesel improvisatsioonilise kitarri festival omanimelise preemia ühele noorele kitarristile.


«Tegemist on 1000-eurose stipendiumiga ühele väga andekale kitarriõppurile,» selgitas «Meie Maale» Viljandi kitarrifestivali pressipealik Maian Kärmas.

Tiit Paulus annab preemia võitjale kätte täna Kanada džässkitarristi Kevin Breiti kontserdil Viljandi pärimusmuusika aida suures saalis. «Tiit mängib seal koos Andre Maakeriga kaks lugu ning seejärel annab preemia žürii väljavalitule,» rääkis festivali kunstiline juht Ain Agan.

Idee anda välja Tiit Pauluse nimelist noore kitarristi preemiat pärinebki festivali kunstiliselt juhilt. Seda rahastab Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia. Žüriisse kuulub Agani sõnul peale Saaremaa õpetaja kaks Eesti paremat kitarriõppejõudu.

Samuti antakse välja publikupreemia. Festivali kodulehel on võimalik hääletada oma lemmiku noore kitarrimängija poolt. Võitjal avaneb võimalus esineda järgmise aasta kitarrifestivalil.

Festival toimub koostöösi kultuuriakadeemia ja Viljandi linnavalitsusega, kes on juba andnud lubaduse kitarrifestivali igati toetada.

Et toetada üha populaarsemaks kujuneva kunstivormi kitarrimängu arengut, otsustasid muusikud Ain Agan, Robert Jürjendal ja Aleksei Saks lüüa käed ning tuua kõigi Eesti muusikasõpradeni selle mitmekülgse pilli erilised ilmed ja väljendusviisid.

Festivali idee on tutvustada ja propageerida improvisatsioonilist kitarrimängu. Lisaks kontsertidele pakub festival noorema generatsiooni muusikutele praktilist kogemust õpitubades ja võimaluse näha professionaalide kitarrimänguvõtteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles