Mõrvas süüdistatavad mehed astuvad kohtu ette

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna Ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse kahte meest Viljandimaal Järtsaare külas toime pandud mõrvas.

Süüdistuse kohaselt tapsid 21-aastane Tiit ja 22-aastane Taivo selle aasta 13. juunil Kolga-Jaani vallas Järtsaare külas 50-aastase mehe. Lahkudes võtsid noormehed kaasa jahipüssi koos padrunitega. Surnukeha viidi Järvamaale Türi valda ning maeti metsa.

Kohtueelse menetluse käigus selgus, et 14. juuni õhtul sõitsid noormehed taksoga Tallinna. Et noormeestel polnud raha arve kinnimaksmiseks, anti taksojuhile võla tasumiseni jahipüss. Kuigi 31-aastasel Guidol polnud relvaluba, viis ta sellele vaatamata saadud relva maakoju.

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa sõnul vahistati mõrva toimepanemises esimene kahtlustatav juba 15. juunil. Päev hiljem vahistati ka teine kahtlustatav.

Kolmest süüdistatavast on üks varem kriminaalkorras karistatud. «Taivot on varasemalt kahel korral karistatud röövimise ja kehalise väärkohtlemise eest,» ütles kohtueelset menetlust juhtiv ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles