Ministeerium pani riigireformi kavandi lauale

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erich Palm
Erich Palm Foto: Elmo Riig

«Mina innustan valitsust isegi veel laiema pilguga vaatama: mitte ainult riigiasutused, vaid ka teatud osa riigi äriühinguid võiks Tallinnast välja viia,» kommenteeris riigireformi visandit riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder. 

«Pole ju tähtis, kas teenuseid pakub maavalitsus, mõne ministeeriumi amet, mis asub Viljandimaal, või pakuvad neid omavalitsused,» leidis sama kavaga seoses Viljandi maavanem Erich Palm.

Eilne Postimees kirjutas, et rahandusministeerium avaldas riigi esimese kavandi, kuidas riigiasutusi ümber korraldada. Need on praegu küll pelgalt valitsusele kaalumiseks esitatavad ettepanekud, kuid see on esimene katse riigireformi koostisosi piiritleda. Piltlikult öeldes nimetatakse valdkonnad, mis vajavad suurpuhastust. Pealegi on ministeeriumide kantslerid ja asekantslerid nimetanud kavas oma ideed, kuidas annaks riigi ülesandeid kvaliteedi parandamiseks ja kulude kärpimiseks optimeerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles