Tarvastu tegi Euroopa võistlusel ilma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsi Mari Mändla neljandast ja Karina Boiko viiendast klassist rõõmustavad kunstiõpetaja Küllike Bärengrubi tunnis tehtud piltide edu üle väga.
Kirsi Mari Mändla neljandast ja Karina Boiko viiendast klassist rõõmustavad kunstiõpetaja Küllike Bärengrubi tunnis tehtud piltide edu üle väga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarvastu gümnaasiumi neljanda ja viienda klassi õpilased võitsid Euroopa Parlamendi infobüroo ja ajakirja «Täheke» korraldatud joonistusvõistlusel «Joonistame Euroopat» kolm auhinda ja nende tööd valiti kalendrisse.

«Täheke» ja europarlamendi infobüroo andsid ühiselt välja 2011. aasta lauakalendri, mida kaunistavad otsast lõpuni joonistusvõistluse paremad tööd. Iga kuu kõrval on üks pilt nagu ka kuupäevadest vabadel lehtedel ning kalendri esi- ja tagakaanel. Nii on värvilises trükises 32 tööd.

Rohkem kui teistel

Ainsa Viljandimaa koolina on kalendrisse jõudnud Tarvastu gümnaasium, kes on esindatud lausa kolme tööga. Nii palju ilusaid pilte pole trükises mitte ühestki teisest koolist või lasteaiast.

Tarvastu gümnaasiumi kunstiõpetaja Küllike Bären­grub saatis võistlema suisa kuus tööd. Õpetaja on väga uhke, et pooled neist ka väljavalituks osutusid. «Me oleme kolmel aastal osalenud ja iga kord on meie laste tööd võitjate hulgas olnud,» oli Bärengrub edu üle rõõmus. Eriti uhkeks teeb õpetaja veel asjaolu, et tavapärase ühe asemel pälvis tänavu tunnustuse suisa kolm last.

Pildid sündisid koolitunnis ja mõte need võistlusele saata tekkis õpetajal teemat kuuldes. Nii oli neljanda klassi tüdruku Kirsi Mari Mändla joonistus alguse saanud joonte tõmbamisest ja Praha vanalinn tuli sellest välja alles siis, kui õpetaja palus igaühel oma joonte seast linn üles otsida.

Parimad on näitusel

Tööd läksid teele juba oktoobris ja nüüdseks on lapsed auhinnad kätte saanud. Õpilased ja juhendaja kutsuti vastuvõtule Tallinna Euroopa Liidu infobüroosse, kus on praegu peale 32 kalendrisse pääsenud joonistuse näitusel veel 200 paremat tööd.

«Me saime kalendrid, helkuri, plakati, pastaka ja mingeid asju, mida ma ei mäleta,» loetles ühe võitjana vastuvõtul käinud viienda klassi õpilane Karina Boiko. Auhinnakott oli nii tüdruku kui õpetaja ütlemist mööda head-paremat täis.

«On küll uhke tunne!» kinnitas Kirsi Mari Mändla, et enda joonistatud pildiga kalendrit on mõnus vaadata. Et noori ilusa kunstitöö eest veelgi rohkem kiita, võisid kõik vastuvõtule kutsutud õpilased infobüroost kaasa võtta nii palju enda tööga kalendreid, kui süda lustis. Eks ikka selleks, et ka pere ja sõpradega uhket tunnet jagada.

«Täheke» ja Euroopa Parlamendi infobüroo korraldasid ühist joonistusvõistlust tänavu juba viiendat korda. Võistlusele esitati 1500 tööd ja lisaks Eesti õpilastele oli osalejaid Bulgaariast, Küproselt, Lätist, Poolast, Prantsusmaalt, Saksamaalt ja Šotimaalt. Teiste riikide õpilaste tööd on Eesti noorte piltide kõrval kalendrisse pandud tänavu esimest korda.

PILDID
Kalendris on kolme Tarvastu gümnaasiumi lapse töö.
• Oktoobrit kaunistab Kirsi Mari Mändla «Praha vanalinn».
• Novembrikuu kõrval on Evelyn Kuusiku «Euroopa aastal 2040».
• Kalendri tagaküljele on trükitud Karina Boiko joonistus «Mina elan Viljandimaal».
Allikas: Tarvastu gümnaasium

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles