Vanalinnas läks tasase platsi taga ehitus lahti

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömehed hakkasid eile Tartu tänaval vana puidutöökoda (väiksel pildil) korterelamuks ümber ehitama. Käesoleva aasta jooksul peaks selle taha kerkima neli väga väikest eramaja. Tulevikus kavatsetakse kinnistu tänavaäärsesse serva ehitada aga kolmekorruseline äri- ja elumaja ning galerii.
Töömehed hakkasid eile Tartu tänaval vana puidutöökoda (väiksel pildil) korterelamuks ümber ehitama. Käesoleva aasta jooksul peaks selle taha kerkima neli väga väikest eramaja. Tulevikus kavatsetakse kinnistu tänavaäärsesse serva ehitada aga kolmekorruseline äri- ja elumaja ning galerii. Foto: Marko Saarm

Viljandi vanalinnas Tartu tänaval asuval kinnistul, kuhu plaanide kohaselt kerkib koos kunstigalerii ja tillukeste eramajadega koguni seitse moodsa arhitektuuriga hoonet, asuti eile puidutöökojast kortermaja ehitama.

Kinnisvaraettevõtja Laur Kivistik, kellele krunt kuulub, ütles, et vanast töökojast peaks korterelamu saama juulikuuks. «Me rekonstrueerime olemasoleva maja. Sisult tuleb see uus, aga palkseinad jäävad,» kirjeldas ta.

Umbes samal ajal, kui väiksemat sorti kortermaja valmib, on kavas alustada juba järgmisi töid ning ehitada selle taha neli pisikest eramaja, millest igaüks võtab enda alla vaid 30 ruutmeetrit. Mõni maja tuleb ühe-, mõni kahekorruseline. Tudengitele ja noortele peredele üüripindadeks mõeldud majad peaksid Laur Kivistiku sõnul valmima oktoobris või novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles