Räägi eesti keelt, raisk!

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taago Tubin uuris koos õpilastega eestluse elujõudu.
Taago Tubin uuris koos õpilastega eestluse elujõudu. Foto: Heigo Teder

Raadiokuuldemäng on midagi mõnusalt arhailist. Umbes nagu ümbrikus saadetud sünnipäevakaart, kettaga lauatelefon või omakootud villased sokid. Ise ka ei tea, miks mulle nii tundub. Ega helimaagia ja sõnajõud ole ju kuhugi kadunud. Hea, kui seda vahel meelde tuletatakse.

Taago Tubina lavastatud omalaadne mitmetasandiline kuuldemäng «Eestluse elujõust» tõi mikrofonide ette Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna teatrikunsti eriala 11. lennu tudengid. See on üks nende diplomilavastusi. Ja tegelikult kuuleb ka nende õppejõudude Taago Tubina ja Kalju Komissarovi häält. 

Kuuldemäng põhineb tõlkija ja luuletaja Indrek Koffi kuue aasta eest ilmunud samanimelisel teosel, mida autor ise kutsub hüsteeriliseks traktaadiks. Koff kogus jumal teab kust lausete kaupa kokku käibetõdesid ja seltskondlikku vestlust ning lükkis need katked ritta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles