Külavanemad arutlevad oma rolli üle

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuhjavere külavanem Romeo Mukk avaldas lootust, et ehk kuuleb aurtelul igalt osalejalt mõne huvitava mõttetera ja saab teada sedagi, kuidas üks või teine vald külajuhtide tegevusele kaasa aitab.
Kuhjavere külavanem Romeo Mukk avaldas lootust, et ehk kuuleb aurtelul igalt osalejalt mõne huvitava mõttetera ja saab teada sedagi, kuidas üks või teine vald külajuhtide tegevusele kaasa aitab. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel laupäeval tulevad Viljandimaale Harjumaa külaelu edendajad, et Kopra turismitalus siinsete külaliidritega külavanema rolli üle mõtteid vahetada.


Mittetulundusühingu Ühendus Kodukant Harjumaa tegevjuhi Marianne Rosenfeldti sõnul on nad kirjutanud kodanikuühiskonna sihtkapitalile projekti, mille käigus on kavas ka õppereisid teistesse maakondadesse.

«Viljandimaale otsustasime esimesena sõita põhjusel, et siin asub aasta küla Kuhjavere, mille külavanema Romeo Muki algatusvõimet ja pealehakkamist igati hindan ja kodukandi liikumises oma eeskujuks pean,» selgitas Marianne Rosenfeldt.

Tema sõnul on külavanemad hakanud oma õigusi ja kogemusi rohkem teadvustama. «Ühtlasi on tugevnenud külaelanike usk külajuhtide võimalustesse kodupaiga arengule kaasaaitamisel,» lisas Rosenfeldt.

Kuhjavere külavanem Romeo Mukk avaldas lootust, et ehk kuuleb eeloleval aurtelul igalt osalejalt mõne huvitava mõttetera ja saab teada sedagi, kuidas üks või teine vald külajuhtide tegevusele kaasa aitab.
Harjumaa külaelu edendajad käivad ka Olustvere moosimessi ning tutvuvad Kuhjavere ja Tuhalaane külaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles