Eesti Vabariigist kaheksa aastat vanema naise hing ihkab koju

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju õnne! Viljandimaa kõige vanem ja ühtlasi üks Eesti vanemaid inimesi Amalie-Vilhelmine Saia sai 24. veebruaril 106-aastaseks.
Palju õnne! Viljandimaa kõige vanem ja ühtlasi üks Eesti vanemaid inimesi Amalie-Vilhelmine Saia sai 24. veebruaril 106-aastaseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vene keisririigis sündinud ja Eesti Vabariigi 98. aastapäeval oma 106. sünnipäeva tähistanud viljandlanna ei oska endale paremat elu tahta. Ta leiab, et sellist poliitilist survet nagu vanasti enam ei ole ja rahva vaim on vaba. 

Eesti Vabariigist kaheksa aastat vanem Amalie-Vilhelmine Saia mäletab Vene keisririigi langemist, Eesti Vabariigi väljakuulutamist, maailmasõdasid ja nendega kaasnenud näljaaega ning Vene okupatsiooni. Kui Toompealt Eesti taasiseseisvumine välja kuulutati, oli ta 82-aastane. 

Tädi Vilma, nagu lähedased teda kutsuvad, elab Viljandis Paalalinnas. 24. veebruaril astub tema korteri uksest sisse linnapea Ando Kiviberg. Traditsiooni kohaselt käib linnapea kõiki eakaid, kel vanust sada aastat või enam, isiklikult kodus õnnitlemas. Selliseid inimesi on linna registris kaheksa. Amalie-Vilhelmine Saia on neist kõige vanem. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles