Linna tulev tunnel saab esmalt sisu

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuoja orgu ja Paala järve ümbritsevat kergliiklusteed eraldab praegu viadukt. Tunneli kaudu saaksid jalakäijad, ratturid ja talvel ka suusatajad ühelt poolt teise liikuda ilma sõiduteed ületamata.
Valuoja orgu ja Paala järve ümbritsevat kergliiklusteed eraldab praegu viadukt. Tunneli kaudu saaksid jalakäijad, ratturid ja talvel ka suusatajad ühelt poolt teise liikuda ilma sõiduteed ületamata. Foto: Marko Saarm

Viljandis mitu aastat vahelduva eduga veeretatud Valuoja kergliiklustunneli rajamise mõte on jõudnud linnavalitsuse plaanides niikaugele, et tänavu on kavas osta tunneli konstruktsioon.

Majandusameti juhataja Reevo Maidla ütles, et linna rahakotis on 2013. aastast saadik riigi antud sihtotstarbeline toetus 60 000 eurot, mis on mõeldud ümber Paala järve kulgeva ja Valuoja oru kergliiklustee ühendamiseks.

«Praeguse plaani järgi on kavas selle summa eest osta tunneli teraskonstruktsioon,» lausus ta. «Kui järgmisel või ülejärgmisel aastal ehituseks läheb, oleks sisu juba olemas ja riigi toetus eesmärgipäraselt kasutatud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles