Viiratsi lähedal asuva Arumetsa talu rahvas ammutab kevadtalvel esimest jõudu vahtramahlast. Selles nestes on sahharoosi, mineraalaineid, vitamiine ja mikroelemente.
Tellijale
Vahtramahlast saab jõudu ja siirupit
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojemate ilmade saabudes puurib Arumetsa talu peremees Valdur Jürine oherdiga puu lõunapoolsesse külge augu ja paneb sellesse mahla tilgutamiseks toru. Tänavu tegi ta seda juba veebruari algul. Et õige aeg tabada, tasub aegsasti suure vahtra lõunapoolselt küljelt väike oks murda ning oodata, kuni sealt tilkuma hakkab. «Vahtramahla tuleb kõige rohkem siis, kui öösel on külm, aga päeval on päikesega soojakraadid,» teadis ta rääkida.