Stiilipidudel seatakse sammud kõige sagedamini nõukogude aega

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et jõuda kostüümilaenutuses ENSV ajastu kehakateteni, pidi Aigi Märtin läbima esmalt saalipikkuse koridori, mille seinteks on stangedel rippuvad loomakostüümid ja ametirõivad.
Et jõuda kostüümilaenutuses ENSV ajastu kehakateteni, pidi Aigi Märtin läbima esmalt saalipikkuse koridori, mille seinteks on stangedel rippuvad loomakostüümid ja ametirõivad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui varasematel aastatel on kostüümilaenutusest sagedasti mereteemalisi rõivaid otsitud ja 1920. aastad on moes olnud, siis möödunud sügisest troonib kostüümipidude stiilidest ENSV.

«Igal nädalalõpul on kaks-kolm pidu ja nädala sees neljas veel,» lausus Viljandi kostüümilaenutuse perenaine Aigi Märtin ja lisas, et selle stiili plahvatus toimus oktoobris.

Lisaks kindlalt esikohta hoidvale ENSV teemale kuuluvad Viljandimaal esikolmikusse alati populaarsed loomakostüümides üritused ja filmi või muinasjutu teema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles