Siim on tubli poiss

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Kivestu

Viljandimaa noorima omavalitsusjuhina asus sel kolmapäeval Kõpu vallavanema ametisse 31-aastane Siim Avi, kes 2011.–2013. aastani oli samas rollis Piirissaarel, kus elanike registris on sadakond inimest ja kus talvisel ajal elab püsivalt veel poole vähem rahvast.

Varem Kõpu valda juhtinud Tõnu Kiviloo on korruptsioonisüüdistuse all, Siim Avi mantlipärija Piirissaarel Jelena Umbleja mõisteti mullu novembris Tartu maakohtus süüdi omastamises ja ametlike dokumentide peitmises ning temalt nõuti karistuseks sisse üle 4400 euro. Juristi haridusega Avi ütleb selle peale, et vallavanema ametis tuleb täpselt seadust järgida, muidu ongi risk kohtu alla sattuda.

Enne Siim Avi Piirissaare valda juhtinud praegusel vallasekretäril Maria Korotkoval ja Avi ajal volikogu esimehena tegutsenud Filimon Kuznetsovil jagub kunagise kolleegi kohta ohtralt kiidusõnu. Mõlemad rõhutavad mitu korda, et Avi järgis ametlikke protseduure piinlikult täpselt ja selles suhtes oli ta suisa tähenärija.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles