Vanglakrundi omanik mõtleb veekeskusele

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu veetakse vanast vanglast välja metalli, mida seal on tonnide viisi. Parimal juhul kevadel loodab uus omanik jõuda hoone eskiisprojektini.
Praegu veetakse vanast vanglast välja metalli, mida seal on tonnide viisi. Parimal juhul kevadel loodab uus omanik jõuda hoone eskiisprojektini. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi vangla ostnud firma on krundile kasutust otsides jõudnud järeldusele, et üks sobivamaid ja äriliselt kasulikumaid ehitisi kesklinna veeres oleks veekeskus.

Vangla kinnistu ostnud varavalitsemisettevõtte Eften Capital juht Viljar Arakas selgitas, et firma on asunud krundile rakendust otsides välistama sinna sobimatuid äriplaane. «Ühe tugevamana on praegu sõelale jäänud veekeskuse idee,» lausus ta.

Nagu Viljar Arakas toonitas, ei tähenda see veel, et veekeskust tõepoolest rajama hakatakse. Ettevõte kavandab põhjalikku planeerimist ning parimal juhul jõutakse otsuseni, kuidas kinnistut kasutada, järgmise aasta esimeses kvartalis.

Kõigepealt pöördus Eften Capital linna poole palvega lahutada ala mitmeks kinnistuks. Detsembri esimesel esmaspäeval linnajuhid seda ka tegid.

Veekeskus võiks tulla Tallinna tänava äärde. Lisaks tekkis üks äri tegemiseks mõeldud kinnistu Tallinna tänava ja Maramaa puiestee ristmiku lähedusse. Kaks Savi tänava poole jäävat kinnistut leiavad kasutust elamumaana ja sinna võiks rajada korterelamuid.

«Selliste ettevõtmiste puhul tehakse kõige rohkem vigu just planeerimise faasis,» nentis Viljar Arakas.

Ettevõtja on oma ideed käinud linnavalitsuses tutvustamas, kuid siduvaid kokkuleppeid pole veel sõlmitud. Nagu varasemate veekeskuste kavandamise korral, on ka Eften Capitalile tähtis, millisele kokkuleppele ta linnaga jõuab.

Varem ujulat või veekeskust kavandanud ettevõtjad on üritanud kindlaks määrata summat, mille eest linn igal aastal ujulast õpilastele aega ostab.

Eften Capital ostis vangla kinnistu Riigi Kinnisvara aktsiaseltsilt tänavu septembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles