Jahimehed ootavad vastust arvatava salaküttimise kohta

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspektsioon väidab, et tal on aasta tagasi Viljandi vallas Puujala ristmikul toime pandud salaküttimise kohta tugevad tõendid. Nende hulgas on veresegusest lumest võetud DNA-proov, mis kinnitab, et lastud oli hunti.
Keskkonnainspektsioon väidab, et tal on aasta tagasi Viljandi vallas Puujala ristmikul toime pandud salaküttimise kohta tugevad tõendid. Nende hulgas on veresegusest lumest võetud DNA-proov, mis kinnitab, et lastud oli hunti. Foto: Marko Saarm, erakogu

Jahimeeste arvates on aastataguse ebaseadusliku hundijahi uurimine pikale veninud. Nad kahtlevad ametivõimude pädevuses ja selleski, kas tegu üldse toime pandi. Keskkonnainspektsioon on asitõendites ja süüdlases kindel ja lubab juhtumi lahendada.

Eelmise aasta 7. veebruaril laekus keskkonnainspektsiooni infotelefonile vihje, et Viiratsi jahiseltsi maal on kütitud ebaseaduslikult hunte. Kohale tõtanud Viljandimaa büroo vaneminspektor Naima Täär ja hundiuurija Marko Kübarsepp tuvastasid sündmuskohalt uluki küttimise jäljed, ehkki ühtki looma ei leitud. Sündmuskohalt võeti liigi kindlaks määramiseks lumesegust verd ja asitõenditena padrunikestad. Hundiuurija tuvastas lumele jäänud jälgede järgi, et seal olid liikunud võsavillemid.

Ometi pole aasta hiljem näiliselt tugevate tõendite olemasolust hoolimata väärteo toimepannud jahimeest trahvitud. Sakala uuris, milles asi ja kuidas asjaosalistel on aasta kulgenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles