Vana-Võidu ehitusõpilased teevad korralikku tööd

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seda, et Vana-Võidu ehitusõpilaste meisterlikkust näitasid ilmekalt nende kohad tänavusel kutseoskusvõistlusel.
Seda, et Vana-Võidu ehitusõpilaste meisterlikkust näitasid ilmekalt nende kohad tänavusel kutseoskusvõistlusel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Müürseppade kutsevõistlus «Jõulukellu 2010» näitas, et Viljandi ühendatud kutsekeskkooli ehituse erialade õpilased ei jää oskustelt teiste koolide kasvandikele alla.

Kutsekoolide õpilased panid end proovile korstnapitsi ehk korstna üle katuse ulatuva osa ladumises. Noortele müürseppadele anti ette täpsed mõõdud ning korsten pidi kerkima üheksa ja poole tunni jooksul.

Töid hinnanud žürii liikme Priit Valge sõnul olid õpilaste tööd heal tasemel.

«Võttes arvesse, et nad on algajad, olid nad tublid, jõudsid kõik enam-vähem õigel ajal valmis ja eksisid suhteliselt vähe,» kiitis Valge 14 osalejat.

Võitja eksis erinevates mõõtudes kokku vaid 25 millimeetriga. Valge ütlemist mööda tähendab see, et töö on loodist väljas tunduvalt vähem kui meistri käe all valminud keskmise korteri seinad.

Pole populaarne

Viljandi ühendatud kutsekeskkooli ehitusosakonna juhataja Rein Kalda sõnul läheb sellel õppevaldkonnal viimasel ajal pisut kehvemini kui muidu. Oma osa selles mängib  majanduskriis.

«Masu on niikuinii, aga lisaks räägib ajakirjandus, et ehitusel ei lähe hästi, tööd ei ole ja palka ei maksta, ning kõik see tuleb ringiga meie koolidele tagasi, sest noored ei vali väga palju seda eriala,» selgitas ta.

Kalda avaldas lootust, et olukord stabiliseerub paari aasta jooksul, mil majanduselu edeneb ja õpilased leiavad taas tee traditsioonilise ehituse juurde. Samas nentis ta, et kui paar aastat tagasi ei võtnud Viljandi ühendatud kutsekeskkool mõnele ehituse erialale huvipuuduse tõttu üldse õpilasi, siis nüüd on tollal põlu all olnud restaureerimine vaat et kõigist ehituse erialadest populaarsem.

Tase on ühtlane

Seekordne «Jõulukellu» näitas, et Viljandi kutsekool on tosina ehituse eriala õpetava kutseõppeasutusega samal pulgal.

«Kui üks Viljandi võistleja tuli teisele kohale ja kohalik neiu, kes oli üldse ainus naissoost võistleja, tegi sama head tööd kui poisid, siis ei saa ju öelda, et siinne haridus millegi poolest kehvem oleks kui mujal,» lausus Priit Valge.

Nii võistluse kui õppetöö tulemustega oli rahul ka Rein Kalda, kelle hinnangul on Viljandi võistlejad alati tunnustust väärivad olnud. «Jõulukellu on olnud kaks korda meie, kaks korda Tartu kutsehariduskeskuse ja üks kord Põltsamaa käes. Üks võitja oli Euroopa meistrivõistlustel kolmas, mis on väga tubli tulemus, nii et võib öelda, et meil läheb päris hästi,» ei olnud ta kiitusega kitsi.

Valge sõnul saavad kutsekooli noored harjutada õigete vahenditega ja alatihti tekib võimalusi, kuidas õpet täiustada.

Näiteks peaks õige pea Vana-Võidus algama uue ehitusmaja ehitus.

PAREMAD
Müürseppade kutseoskusvõistlust «Jõulukellu» peeti kuuendat korda.
• 1. koht — Mart Kalle Tallinna ehituskoolist.
• 2. koht — Priit Männik Viljandi ühendatud kutsekeskkoolist.
• 3. koht — Ismo Penijäinen Tartu kutsehariduskeskusest.
• Võistluse ainus neiu, Vana-Võidu õpilane Lilli Sepp jäi 14 võistleja seas jagama 6.-7. kohta.
Allikas: Viljandi ühendatud kutsekeskkool

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles