Uisutajaid ootab teine Mulgi maraton

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi uisumaraton.
Mulgi uisumaraton. Foto: Elmo Riig / Sakala

Uue aasta esimesel päeval kutsub Viljandi rattaklubi kõiki uisutajaid Viljandi järvele, kus algab uisunädal, mis tipneb 8. jaanuaril teise Mulgi uisumaratoniga.


Selle aasta algul esimest korda peetud Mulgi uisumaraton osutus lühikesest etteteatamise ajast hoolimata märksa populaarsemaks, kui võis arvata. Uue aasta algul kutsuvad korraldajad Viljandi rattaklubist kõiki uisusõpru taas järvele.

Kui eelmine uisumaraton peeti Viljandi järvel jaanuari algul ning uisunädal veebruari keskel, siis tänavu on need kaks sündmust ühendatud. Juba 1. jaanuaril algab uisunädal, mis tipneb 8. jaanuaril maratoniga.

«Mõtleme inimeste tervisele,» põhjendas rattaklubi president Loit Kivistik, miks algab uisunädal juba aasta esimesel päeval. «See on parim aeg, et verivorstide ja hapukapsaga lisandunud kilosid kehast välja ajada.»

Maraton algab 8. jaanuaril kell 11, kui üheskoos stardivad nii 50 kui 30 kilomeetri pikkusel sõidul osalejad.

Põhisõidu distantsi vähenemine on ka peamine muudatus maratoni programmis. Kui eelmine kord pidid maratoni sõitjad läbima 70 kilomeetrit, siis seekord on sõidu pikkus 50 kilomeetrit. Poolmaraton on 30 kilomeetrit nagu mullugi ning rahvasõit, mis algab kell 14.15, on 10 kilomeetrit pikk.

Viie kilomeetri pikkune uisurada rajati järvele novembri viimastel päevadel ning rajameistrid võitlevad pidevalt lumega, et rada uisutajatele kogu aeg kasutamiskõlblik oleks.

Detsembri algul oli rada tänu pidevatele külmakraadidele väga heas korras.

Mullu sõitis 70 kilomeetri pikkuse distantsi läbi 26 uisutajat. Poolmaratoni lõpetas 129 sportlast ning rahvadistantsil sõitis ligi 150 inimest. Korraldajate hinnangul oli väga positiivne asjaolu, et uisumaraton oli tänavu ainus võistlus, kus naisi oli osalejate seas meestest enam.

Mulgi maraton on ka 2011. aasta Eesti maratonuisutamise sarja esimene etapp. Sellele järgnevad võistlused Paunkülas, Võrus ja Pärnus. Nii Mulgi uisumaratoni kui Eesti maratonuisutamise sarja kohta saab lähemat infot internetis aadressil www.sportinfo.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles