Ilus pilt viis neiu jõulupealinna

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triinu Paabut
Triinu Paabut Foto: Erakogu

Suure-Jaani gümnaasiumi õpilane Triinu Paabut naasis läinud nädalal Strasbourgist.

Triinu Paabut osales Strasbourgis Euroopa Nõukogu hoones peetud tseremoonial, kus ligi sajale kogu maailmast kohale sõitnud noorele fotograafile anti kätte muinsuskaitseteemalise fotovõistluse EPIM diplom. Triinu Paabutile tõi tunnustuse Suure-Jaani kirikust tehtud pilt.

Eestlastega koos said aukirja Hispaania, Salvadori, Tuneesia, Armeenia, USA ja veel ligi 30 riigi noored.

Linn nagu jõulupuu

Euroopa Nõukogu hoones avatud näitusel oli väljas 190 auhinnafotot, mis valiti välja 112 000 hulgast.Võidutöödest koostati ka kataloog.

Triinu Paabut ütles, et sõit oli igati tore ja teist nii uhkelt jõuluehtes linna pole ta veel näinud. Küllap on see tingitud ka tõsiasjast, et Strasbourg on kuulutanud end jõulupealinnaks.

Samuti torkasid neiule silma jalgrataste rohkus ja see, et autosid on suhteliselt vähe. Vanalinna kitsastel tänavatel polegi lihtne autoga liigelda.

Noored käisid Euroopa Inimõiguste Kohtus ja said ülevaate europarlamendi tegemistest.

Triinu Paabut uudistas koos teistega ka jõululaata, aga sealsetel lettidel oli suuresti samasugune Hiina kaup nagu Eestis. Liiati on Strasbourgis hinnad väga kõrged ning ehkki sõit oli tasuta ja koduvald toetas, ei toonud Triinu just palju kingitusi kaasa.

Õnnelik tabamus

Tütarlaps ennast suureks fotograafiks ei pea, vaid ütleb, et talle tõi tunnustuse lihtsalt õnnelik tabamus. Tulevikus ei kavatse ta oma elu fotograafiaga siduda, vaid unistab hoopis kultuuriakadeemias näitlejaks õppimisest.

Eesti muinsuskaitse seltsi juhatuse liige Tõnu Veldre ärgitab noori, et nad võtaksid juba täna fotoaparaadi ja läheksid õue kodukoha muinaspärandit jäädvustama. Võib-olla ootab ka tuleval aastal kedagi Strasbourgi-reis.

VÕISTLUS
Muinsuskaitseteemaline fotovõistlus EPIM
• Hinnata saadeti 112 000 fotot.
• Näitusele valitud 190 tööd pandi üles Euroopa Nõukogu hoones.
• Kohale oli kutsutud ligi sada noort fotograafi 30 riigist.
Allikas: Tõnu Veldre

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles