Valitsus saatis lumekoristuseks raha

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Sakala»

Valitsus andis kõikidele Eesti omavalitsustele lumekoristuskulude katmiseks lisaraha ning jagatud 15 miljonist kroonist jõuab Viljandimaale ligi 750 000 krooni.

Raha jagades võeti aluseks omavalitsusele kuuluvate teede pikkus ning selle järgi sai maakonnas kõige rohkem abi Viljandi linn, kes peab hoolitsema kõigi tänavate korrashoiu eest.

Kõige väiksem summa anti Kõo vallale, kus suurema osa teede koristamise eest vastutab maanteeamet.

Viljandi linnajuhid pole veel otsustanud, kuidas lisaks saadud 176 700 krooni kasutada. «Me ei ole sellist kulutust teinud,» tunnistas abilinnapea Rein Triisa. See tähendab, et valitsuse reservfondist tulev raha liigub esialgu linna reservi.

Linnamajandusameti juhi Priit Vihuri sõnul on tagavararaha vaja eeskätt selleks, et kindlustada end järgmisteks kuudeks. «Kui peaks maha sadama veel 60 sentimeetrit lund, siis on katastroof,» nentis ta.

Juhul kui suurt lund ei tule, saab raha kasutada kevadel mõne teelõigu parandamiseks.

Kõo vallavanem Tarmo Riisk leidis, et ka 10 000 kroonist on abi. «Eks ta muidugi natuke narr summa ole,» lisas vallajuht.

Ehkki vallale kuuluvaid teid on Kõo kandis vähe, tuli lumega tormi ajal siiski palju tegemist teha, sest vald organiseeris ka riigiteede lahtilükkamise. «Mis mõte on meil vallateid puhastada, kui suurtel teedel ei saa sõita,» selgitas vallavanem.

Ta avaldas lootust, et ehk võtab maanteeamet mõne arve tasumise nüüd enda kanda. Seda, kui palju tormi ajal lumelükkamisele Kõos raha kulus, vallavanem öelda ei osanud, sest arved pole veel vallamajja jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles