Tarvastu gümnaasium alustab aastat uue juhiga

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Savi asub uuele ametikohale 1. jaanuaril, ent jõulupeo peab ta veel koos oma kauaaegsete kaaslastega Valuoja koolist.
Ene Savi asub uuele ametikohale 1. jaanuaril, ent jõulupeo peab ta veel koos oma kauaaegsete kaaslastega Valuoja koolist. Foto: Aivar Aotäht

Tarvastu gümnaasiumi direktori ametikoha täitmise konkurss, mis sügisel ootamatult välja kuulutati, toob sinna tagasi kunagise matemaatikaõpetaja.

Seitsme kandidaadi hulgast osutus väljavalituks Viljandi Valuoja kooli õppejuhataja Ene Savi.

Konkursi komisjoni liige, Viljandi maavalitsuse haridusosakonna juhataja Ilmar Kütt rääkis, et avalduse esitanud inimeste hulgas oli ka väljastpoolt maakonda tulijaid. «Üks kandidaat taandas end ise,» täpsustas Kütt.

Tarvastu koolijuhi konkurss sarnanes kandideerinud isikute soo ja vanuse poolest teiste lähiajal toimunutega. «Mehi ja naisi oli osalejate hulgas võrdselt ning mütsiga lööjaid nende seas polnud,» selgitas haridusjuht ja täpsustas, et kõik kandidaadid vastasid ette antud nõuetele.

Ta lisas, et kuna ühesuguseid konkursse on lühikese aja jooksul olnud mitu, on loomulik, et osa kandidaate nendel kattub.

Tuli üllatusena

Peagi pärast kooliaasta algust ootamatult välja kuulutatud konkurss rabas Tarvastu gümnaasiumi pedagoogide peret ning tekitas küsimusi. Ehkki gümnaasium ja vallavalitsus seda ametlikult ei kinnitanud, liikus jutt, et omavalitsus heitis senisele koolijuhile ette riigieksamite kesiseid tulemusi. Justkui solidaarsusavaldusena senisele direktorile polnud kandidaatide hulgas ühtki oma maja inimest.

Ilmar Küti kõrvu polnud sellist arvamust jõudnud, ent ta tõdes, et tavaliselt kandideerib siiski mõni inimene samast kollektiivist. «Panin tähele, et Tarvastus see nii ei olnud,» lausus ta.

Tarvastu gümnaasiumi õppejuhataja Kersti Vunder kummutas kahtluse, et loobumist võib võtta protestina. «Meil lihtsalt ei ole majas sobivat inimest, kes oleks soovinud osaleda.»

Poole aasta pealt koolijuhi vahetumist pidas Vunder ühest küljest heaks, teisalt halvaks. «Koolile on see soodne, sest uus inimene saab poole aasta jooksul sisse elada, et uut õppeaastat juba igati kohanenuna alustada,» selgitas õppejuhataja. Samas arvas ta, et ametis oleval direktoril on raske niigi kiirel aasta lõpul otsad kokku tõmmata ja õppeasutus üle anda.

Ring täis

Konkursi võitnud Ene Savi kandideeris oma sõnul seetõttu, et Viljandi Valuoja kool liitub peagi Jakobsoni kooliga ja see muudab paratamatult tööjaotust. Küsimusele, kas ta poleks saanud ja tahtnud uues koolis õppejuhatajana jätkata, vastas Savi, et praegu valitseb rajatava ühendõppeasutuse töötajate osas veel segadus.

«On vara ennustada, mis seal saama hakkab,» nentis ta. «Mõtlesin, et miks mitte võtta vastu uus väljakutse, liiati on mul Tarvastu koolist väga head mälestused.»

Pärast kõrgkooli lõpetamist töötas Ene Savi tollases Mustla keskkoolis üheksa aastat matemaatikaõpetajana. «Läksime koos abikaasaga sinna suunamise korras,» meenutas ta.

Savi ütlemist mööda oli see aeg, mil kooli oli sattunud hea seltskond noori õpetajaid, kes võtsid koos ette palju põnevat. «Praegustest õpetajatest umbes pooled on olnud minu kolleegid,» lausus Savi.Tarvastust tuli abielupaaril lahkuda elumuutuse tõttu. Igapäevast sõitu Viljandist Mustlasse tulevane direktor ei karda.

ARVAMUS

Alar Karu,
vallavanem

Üldjoontes võib konkursiga rahule jääda, ehkki kandidaate oleks võinud rohkem olla. Ene Savi kasuks otsustamise puhul ei mänginud rolli see, et ta on siinse kandiga seotud olnud, vaid hoopis töökogemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles