Kes võistles maailmameistri tiitli nimel, kes õngitses mootorsaani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surfarid nautisid Võrtsjärve peegelsiledat jääd, mis on Eesti meistri Lehar Jürimäe sõnul suisa ideaalne.
Surfarid nautisid Võrtsjärve peegelsiledat jääd, mis on Eesti meistri Lehar Jürimäe sõnul suisa ideaalne. Foto: Elmo Riig

Et pääseda talisurfi maailmameistrivõitlustele, tuleb kõigepealt pääseda Võrtsjärve jääle. Puitplaat Järveveere puhkekeskuse juures asuva muuli alguses lahutabki maismaad veekogust, mis võõrustab sel nädalal maailma parimaid jääsurfajaid.

Mõnepäevase etteteatamisega Viljandimaale kolinud talisurfi maailmameistrivõistlused on siin vaid tänu sellele, et Haapsalus polnud jääd. Nii saigi muidu sügavas talveunes olnud Valmast ajutiselt surfiparadiis 15 riigi esindajatele.   

Kevadiselt porist teed mööda järve poole sammudes paistab puhkekeskuse hoovil lehvimas pikk rida eri riikide lippe. Need lendlevad nii, nagu keegi oleks otsustanud kõige tuulisema ilmaga pesu pesta ja selle õue nöörile kuivama sättinud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles