Põleng ärikeskuses ajas maakonna päästjad ratastele

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju kustutamiseks kasutati otseselt kaht tuletõrjeautot. Samas oli kõrgendatud riskiga väljakutse tõttu mõnda aega lähikonnas ootel veel viis masinat.
Tulekahju kustutamiseks kasutati otseselt kaht tuletõrjeautot. Samas oli kõrgendatud riskiga väljakutse tõttu mõnda aega lähikonnas ootel veel viis masinat. Foto: Rannar Raba

Teisipäeval kell 22.13 said päästjad väljakutse Viljandi kesklinnas asuvasse Leola ärikeskusesse, kus olid leekides teise korruse ruumid.

Hetk pärast esimesi tuletõrjujaid maja hoovi jõudnud pealtnägijate sõnul oli väljast näha, kuidas paari akna taga olid ruumid maast laeni tuld täis. Leegid summutati mõne minutiga väljast akna kaudu sisse kihutatud veejugadega. Edasi jätkus töö juba maja sisemuses ning põleng arvati lõplikult kustutatuks veidi enne südaööd.

Et ohus oli linna üks suuremaid avalikke hooneid, ruttasid lisaks maakonnakeskuse tuletõrjujatele sündmuskohale väiksemate kohtade päästjad. Nii jäid igaks juhuks maja ette turuplatsile ootele Suure-Jaani, Mustla, Abja-Paluoja ja Kõpu mehed. Lisaks oli kustutustööde alguses kvartalis liikvel arvukalt politseinikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles