Viljandimaises iglusaunas higistavad isegi itaallased

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leie kolhoosi töökoda Viljandi–Tartu tee ääres seisis pikka aega nukralt tühjana, kuni 2014. aasta hakul tegi kolm ettevõtlikku meest seal algust iglusaunade ehitamisega. Nüüdseks on nii ruume kui seadmeid kõvasti arendatud ning tänu sellele on tootmisvõimsus tunduvalt kasvanud.
Leie kolhoosi töökoda Viljandi–Tartu tee ääres seisis pikka aega nukralt tühjana, kuni 2014. aasta hakul tegi kolm ettevõtlikku meest seal algust iglusaunade ehitamisega. Nüüdseks on nii ruume kui seadmeid kõvasti arendatud ning tänu sellele on tootmisvõimsus tunduvalt kasvanud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neid omadusi, mille poolest madal Võrtsjärv sarnaneks Põhja-Itaalia mägede vahel asuva mitmesaja meetri sügavuse Como järvega, pole lihtne leida. Seda tähelepanuväärsem on, et mõlema kaldal saab naha tuliseks vihelda Viljandimaa meeste valmistatud iglusaunas.

Kui Priit Kallas, Siim Enders ja Priit Laur kaks aastat tagasi osaühingu Creative Wood­works asutasid ning Leie vanas kolhoositöökojas iglusaunu tegema hakkasid, polnud neil ettekujutust, kas eestlased iselaadse väljanägemisega toote omaks võtavad ning kas sellel võiks minekut olla ka teistes riikides. Nüüdseks on seis selgem ning noore firma kuuel meistrimehel käed-jalad tellimuste täitmisega tööd täis.

Valikus on ühest, kahest ja kolmest kuplist koosnevad laastukattega saunad. Ehkki vähem reklaamitud, on saadaval ka sama kujuga kemmerg ning peagi lisandub tootenimekirja aiamaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles