Õpetajate teatrifestival ootab osalejaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusel festivalil esitasid Viljandi gümnaasiumi õpetajad menuka loo «Naeruväärsed eputised».
Mullusel festivalil esitasid Viljandi gümnaasiumi õpetajad menuka loo «Naeruväärsed eputised». Foto: Indrek Meos

Sakala keskuses peetakse 11. ja 12. märtsil 18. korda üleriigilist õpetajate teatrifestivali «Sillad». Festivali moto on tänavu «Draamat pole kunagi liiga palju».

«Draamat jagub ju hooti koolitundigi, rääkimata igapäevaelu vastakatest seikadest või poliitilisest ärapanemisest,» rääkis üks festivali korraldajaid Aili Kiin. «Kui aga teha väike mõttematk haridusmaastikul ajas edas- või hoopis tagaspidi, ikka meenub dramaatilisi hetki, mil muigame muhedalt või irooniliselt või pigistame silma kinni... Pärast mõtiskleme: oli see nüüd koomiline või traagiline, dramaatiline või tavapärane.»

Festivali motot võib tema sõnul seega iga trupp vabalt tõlgendada, pakkudes kas vaimukaid omaloomingulisi näitemänge või hoopis igihaljast klassikat. Žanri valikus mingeid ettekirjutusi pole. Määratud on vaid etenduse pikkus, maksimaalselt 30 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles