Sulailm kiusab põldudel talivilja

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põldudel valitseb praegu nukker seis. Suured veeloigud leotavad talivilja ning sula ja külma vaheldumine tekitab külmakergitust.
Põldudel valitseb praegu nukker seis. Suured veeloigud leotavad talivilja ning sula ja külma vaheldumine tekitab külmakergitust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui jaanuari keskel võis korraliku lumevaiba alla saanud taliviljapõldudelt kena saaki loota, siis nüüd ei tea, mida supersula kaasa toob. 

Nagu nentis Eestimaa talupidajate keskliidu peadirektor Kaul Nurm, sai mõnda aega tagasi põldude seisukorda kiita, sest maa külmus ära ja lumi sadas peale. «Kuni suure sulani oli kõik ideaalne,» lausus ta. 

Kui nüüd aga vesi põldudele pidama jääb, on Nurme sõnul reaalne, et tulevad talvekahjustused. «Millega see olukord lõppeda võib ja milline pauk külmasid võib peale tulla – seda on raske öelda.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles