Trummilööja saatus

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Kivestu

«Trummarinaljadest on minu lemmik selline. Mees läheb poodi, kus müüakse ajusid. Astub sisse ja näeb, et hea aju maksab 5000 ja sääraseid on seal päris palju. Riigijuhi aju eest küsitakse miljon, keisri ja geeniuse oma maksavad veelgi rohkem. Kõige kõrgemal on purgis veel üks aju. «Mis see maksab?» pärib mees. «See on täiesti hindamatu väärtusega,» lausub müüja, «see on trummariaju.» – «Miks siis nii kõrge hind?» uurib mees. «Seda ei ole mitte kordagi kasutatud,» vastab müüja.»

Seda nalja räägib mõnuga homme oma 28. sünnipäeva tähistav Tõnu Tubli – andekas trummar, kes tunneb ennast koduselt nii džässis kui folgis ja kes on tänu musikaalsele isale muusikaga seotud olnud juba väga varasest east.

Tubli on seotud mitme bändiga. Kõige menukam nendest on praegu kahtlemata Trad.Attack!. See trio tegi viimaste folkmuusika auhindade ehk Etnokulpide jagamisel puhta töö. Äsjasel Eesti muusikaauhindade jagamisel oli ta nomineeritud kolmes kategoorias: aasta folkalbum, aasta ansambel ja aasta album. Ja võitis kõik kolm. Kõva sõna. Mitte ükski Viljandist võrsunud bänd ei ole millegi niisugusega hakkama saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles