Singel pakub Vana-Võidu noortele praktikavõimalust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koostöö proovimiseks katsid kutsekooli õpilased Singeli jõululaua ja et sööming läks korda, võivad asjaosalised loodetavasti õige pea rääkida juba suurematest ettevõtmistest, näiteks sotsiaalkorterite remondist.
Koostöö proovimiseks katsid kutsekooli õpilased Singeli jõululaua ja et sööming läks korda, võivad asjaosalised loodetavasti õige pea rääkida juba suurematest ettevõtmistest, näiteks sotsiaalkorterite remondist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vaimse tervise päevakeskus Singel ja Viljandimaa ühendatud kutsekeskkool astusid sel nädalal esimesed sammud tulusa koostöö poole.


Nimelt on päevakeskus teinud kutsekoolile ettepaneku, mille teokssaamine rõõmustaks nii kooli kui ühingut. Singeli klientide sotsiaalkorterid vajaksid juhataja Linda Luhse sõnul hädasti remonti ja noored ehitusmehed omakorda praktikat.

«Meil oleks vaja, et keegi seinu pahteldaks ja värviks, ning neil noortel inimestel oleks vaja proovida kätt selliste asjade peal, mida kohe ära ei lõhutaks,» selgitas Luhse.

Kindlat plaani ei ole

Idee meeldib kutsekooli õppedirektorile Jaan Kabinile väga, sest see pakuks noortele meistritele võimaluse saada kogemusi, mida ehk koolitunnis õppeplatsidel ei omanda.

«Nad ehitavad müüri üles ja võtavad selle kohe jälle maha, et järgmine saaks ka ehitada,» kõneles Kabin. «Pahteldamise ja krohvimisega on sama lugu, aga käegakatsutavat tulemust justkui ei jäägi.»

Luhse rääkis ideetasandil plaani kirjeldades, et õppuritele töötasu ei makstaks, kuid ostetaks tööks vajalikud materjalid. «Seega hoiaks meie kokku töömeeste palga ja kool materjalide arvelt,» selgitas ta.

Mõlemale poolele võrdselt kasulik koostöö rõõmustab nii Luhset kui Kabinit. Samas ei rutanud kumbki neist kindlaid tähtaegu esile tooma. Selleks on Kabini hinnangul veel liiga vara. Mõtteid on õppedirektori sõnul siiski palju.

Viljandi sotsiaalameti juhataja Helmen Kütt nimetas Singeli ja kutsekooli plaane headeks ning avaldas lootust, et need jõuavad peagi ka ellu. Kütt ei näe küsimust selles, et ehituse erialade õpilased hakkavad sotsiaalkorterites kätt harjutama.

«Me oleme ju kõik oma kodus remonti teinud ja kui me julgeme ise oma seinu värvida, siis miks ei võiks seda teha noored, kes minu arvates oskavad tunduvalt rohkem ära teha kui näiteks mina,» kõneles Kütt.

Esimesed sammud tehtud

Päris nullist pole Singelil ja kutsekoolil vaja läbirääkimisi alustada: sel nädalal tehti koostööga proovi. Nimelt korraldas Singel Vana-Võidus jõulupeo, kus ühingu inimesed esinesid muusikaliste vahepaladega ja veetsid üksteise seltsis hästi aega. Neile  pakuti kahekäigulist jõululõunat, mille olid valmistanud ja serveerisid kutsekooli teise kursuse õpilased.

Õppedirektor Jaan Kabin leidis, et ka sel moel õpilastele harjutusaja pakkumine on igati teretulnud.

«Praktikat oleks alati rohkem vaja ja mida rohkem nad eri kliente teenindavad, seda parema hariduse nad saavad,» leidis ta.

Et jõululõuna Singeliga läks mõlema osapoole hinnangul hästi, võib loota, et õige pea saab täpsema kuju ka ühine remondiprojekt.

KESKUS
Mittetulundusühing Singel on vaimse tervise päevakeskus.
• Singelis pakutakse tegevust ja õppimisvõimalusi täiskasvanud inimestele.
• Muu hulgas tehakse päevakeskuses kunsti ja musitseeritakse.
Allikas: Singel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles