Pärsti vallas oli raudteeõnnetuse õppus

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärsti vallas Aindu raudteeülesõidul oli päästeõppus.


Stsenaariumi kohaselt toimus raudtee ülesõidul liiklusõnnetus, kus stoppmärgi all peatunud sõiduautole, mis tahtis läbi lasta lähenevat Viljandi-Tallinna reisirongi, sõitis ootamatult tagant sisse buss. Saadud löögist paiskus sõiduauto rongi ette, haakus veduri külge ja kandus 250 meetrit mööda raudteed edasi. Bussi esinurk puutus kokku rongiga ning saadud löögist paiskus buss 10 meetri kaugusele kraavi.



Õppusel harjutati suurõnnetuse tagajärgede likvideerimist raudteel, sündmuskohal olevate inimeste päästmist ning esmaabi andmist. Õppusel osalesid Lõuna-Eesti päästekeskuse Viljandimaa ja Jõgevamaa päästeosakond, Lõuna politseiprefektuuri Viljandi jaoskond, häirekeskuse Lõuna-Eesti keskus, Edelaraudtee, Viljandi haigla kiirabi ning Punase Risti Viljandimaa selts.



Õppuse eesmärk oli harjutada eri operatiivteenistuste koostööd õnnetuse algfaasis, juhtimisstruktuuri moodustamist ja staabi tööd, valmisolekut ja koostöövalmidust päästeülesannete täitmiseks suurõnnetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles