Algab Jüri Sammuli nimeline kutsevõistlus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Sammul
Jüri Sammul Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Sihtasutus Innove koostöös Viljandi ühendatud kutsekeskkooliga korraldab Jüri Sammuli nimelise müürseppade kutsevõistluse «Jõulukellu 2010», mis peetakse kolmapäeval ja neljapäeval kutsekeskkoolis Vana-Võidus.


Kutsemeistrivõistlus on mõeldud ametit õppivatele müürseppadele. Jõuluhõngulisel võistlusel võtavad mõõtu noored 13 kutseõppeasutusest, võistlejaid on 14.

Mõõduvõtt algab praktilise tööga, milleks on joonise järgi korstnapitsi ladumine, ning lõpeb teooriatesti ja võitjate autasustamisega. Võistlusele on oodatud kaasa elama kõik huvilised. Külastajatele on sissepääs tasuta.

Müürseppade töös hinnatakse etteantud mõõtudest kinnipidamist, tööriistade ja -vahendite kasutamise oskust ning töökeskkonna ohutusnõuete tundmist ja jälgimist.

Jüri Sammul alustas kutsekoolis tööd õppemeistrina 1996. aastal ning jätkas hiljem osakonna juhina.

2005. aastal sündinud üle-eestilise kutsevõistluse «Jõulukellu» käimalükkamises oli Jüri Sammuli roll väga oluline. Ta osales võistlusülesande koostamisel, pidas läbirääkimisi Soome esindajatega, töötas välja võistluste hindamise juhendi ja koolitas Viljandi kutsekeskkooli võistlejaid.

Tööst vabal ajal tegeles Jüri Sammul malega: ta oli mitmekordne Viljandi meister ja aastaid Viljandi maleseltsi juhatuse esimees. Jüri Sammul lahkus 2008. aastal.

Võistlusjuhendi ja ajakavaga saab tutvuda Innove kodelehel
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles