Miski on meie riigis väga mäda

, Eestimaa Rahvaliidu regionaalarengujuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

PEAN selle välja ütlema: ühiskonnas, inimestes, nende tegudes ja sõnades, isegi mu enese mõtteviisis on midagi mäda.

Kui kaua ma vaatan pealt, kuidas Eesti tühjaks jookseb! Varsti ei möödu päevagi uudiseta, et kellegi ema, isa, vend, õde, mees või naine on välismaale kolinud. Kui kaua me ennast hävitame? Kui kaua lepime sellega, et enamik sõpru rändab Eestist välja, sest siin riigis tapab varsti nälg!

MA ei suuda enam vait olla. Ma ei trügi võimu juurde — sain seal olla ja valus oli. Ma ei oota tuntust, sest tean selle hapusid vilju, ega otsi tähelepanu, sest seda on niigi liiga palju. Soovin leida heade eesmärkidega inimesi, kes tahavad koonduda, et päästa, mis päästa annab.

Annan endast kõik, et aidata tarkadel, töökatel ja pühendunutel riigikokku saada. Ja vannun: ühtlasi annan endast kõik, et nad sealt tagasi tuua, kui mõni peaks rahvale selja keerama ning ajama taga pelgalt omakasu. Kas tõesti pääsevad võimu juurde ja püsivad seal üksnes vääritud ja tugevamale kaasa koogutajad? Loodan kogu südamest, et see ei ole nii. 

TAHAN taas uskuda riiki, mis oma inimest kaitseb — aitab kannatajat, ravib haiget, pakub üksikule lohutust. Mis on riik? Selle moodustavad inimesed. Head inimesed ei ole Eestist kadunud, kuid kardan, et neil on jõud otsas.

Ometi on mul just neile palve: hoidke ühte! Kirjutage riigikogu liikmetele, kuidas te tegelikult elate: mida sööte — kui üldse sööte —, kas teil on raha ravimeid osta, lapsi kooli saata ja neil kõht täis sööta.

Rääkige, kas saate jõuludeks kingitusi osta. Ütelge, millal ostsite viimati mõne raamatu. Astuge ükskõik millisesse erakonda ja kandideerige riigikokku — tehke kõik mis võimalik, et muuta elu Eestis taas võimalikuks.

Teie käes on tulevik ka valimiskastide juures: valige neid, kes võivad, käsi südamel, kinnitada, et tõepoolest tahavad meie riigis midagi muuta. Valige inimesi endi seast — kedagi, keda tunnete, usute ja usaldate. Enne kui hääle annate, kohtuge kandidaadiga ja veenduge, et teda ei kannusta huvi saada soojale kohale.

Tahaksin soovida kõigile rahulikke ja rõõmsaid jõule, kuid hakkab piinlik: ma pole kindel, kui paljudel tulevad tänavu pühad selle sõna kaunis tähenduses. Soovin vaid, et meie kõigi homne päev tuleks parem kui tänane!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles