Repliik: Milleks nii palju?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helgi Kaldma
Helgi Kaldma Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis Vabaduse platsil on juba novembri lõpust peale toretsenud jõuluehtes kuusk.

On teine päris ilus, mis siis, et varasematega võrreldes väiksevõitu: ainult neljateistkümnemeetrine varasemate kahekümnemeetriste vastu.

Kui lühike talvepäev on õhtusse kulunud, võib kuuse juures märgata vaatlejaid. Need on enamasti vanemad või vanavanemad, kaasas väikesed lapsed.

Aga autoomanikud nurisevad: linn on lund täis ning sõiduriista pole niigi kuhugi jätta, aga nüüd võtab veel jõulukuusk rohkem kui kuuks ajaks enda alla kaks kolmandikku parkimisplatsist.

Nagu viimasel ajal kombeks on saanud, toodi teine kuusk bussijaama juurde. Seegi on silmale kena kaeda, ent tekitab autostunud rahvas sama mure: lumi on matnud parkimiseks sobivad tänavaääred enda alla ning nüüd on ka pool parklat kasutusest väljas.

Linn võiks tõesti piirduda ühe jõulupuuga. Neid, mis oma jalal kasvades säravaid ehteid kannavad, on Viljandis õnneks mitu: Paalalinna ja Jakobsoni kooli ning Valuoja puiestee ääres vanade kaupluste ees. Ehitud kuused ilmestavad ka paljude eramajade hoove.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles