Džässiklubis tähistatakse juubelit

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor juubilar tähistab sünnipäeva kontserdiga.
Noor juubilar tähistab sünnipäeva kontserdiga. Foto: Elmo Riig

Viljandi džässiklubi lõpetab käesoleva aasta õhtud erakorraliselt kolmapäeva asemel täna, teisipäeval, kui oma tagasihoidlikku juubelit tähistab Viljandis tegutsev mitmekülgne muusik Arno Tamm.

Tartu päritolu, kuid Viljandis tugevalt kanda kinnitanud muusikatalenti tundub peaaegu võimatu mingi žanri piiridesse suruda. Ka seekord üllatab ansambli Paabel üks hingi  kuulajaid spetsiaalselt selleks puhuks koostatud kavaga, mis koosneb eranditult töötlustest.

Klubiõhtul saab kuulda lugusid, mida Arno on pidanud oma muusikuks arenemise teel mõjukamateks. Autoreid on John Lennonist ansamblini Radiohead. Lavale on oodata ka peagi 25. sünnipäeva tähistava noore muusiku külalisi ja sõpru.

Džässiklubi jätkab pärast jõulude ja aastavahetuse pausi alles 12. jaanuaril. Siis toob Sofia Rubina koos oma saateansambliga Viljandisse külakostiks juudi rahvamuusikast inspireeritud kava «Shney Soshanim» («Kaks roosi»).

Koos Andre Maakeri, Ara Yaraljani ja Julia ning Aleksandra Anstaliga maalib andekas laulja kuulajate ette pildi 1948. aasta Jeruusalemmast. Et siis kõlanud muusikat esitatakse rohkem kui 60 aastat hiljem, võib esitatavatest paladest oodata huvitavaid kaasaegseid nüansse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles