Linn müüb kahte elumaja

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi volikogu saadab täna oksjonile kaks kinnistut, mille linn on saanud pärandiks, sest   nende surnud omanikel polnud lähedasi pärijaid ega testamenti.
Viljandi volikogu saadab täna oksjonile kaks kinnistut, mille linn on saanud pärandiks, sest nende surnud omanikel polnud lähedasi pärijaid ega testamenti. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi volikogu saadab oksjonile kaks kinnistut, mille linn on saanud pärandiks, sest   nende surnud omanikel polnud lähedasi pärijaid ega testamenti.


Linnamajandusameti peaspetsialisti Sirje Ilveri sõnul juhtub paar korda aastas, et Viljandi elanike registrisse kantud inimese surma järel pole võimalik leida pärijaid, kes seaduse kohaselt võiksid vara endale taotleda. Sel kombel on linnale tulnud nii kortereid kui maju.



Volikogu istungil otsustatakse Terase tänav 4 maja ning Kivi tänav 3 maja esimese korruse ehk poole mõttelise osa müümine. Tõenäoliselt annab volikogu loa vara võõrandada ning linnavalitsus korraldab müügiks kirjaliku enampakkumise.



Kivi tänaval lähevad müüki pool kahekorruselisest elamust ja selle juurde kuuluv krunt, mille suurus on kokku 875 ruutmeetrit.



Majas on kaheksa tuba ning kinnistu teise omanikuga mõtteliste osade kasutamise korda kirjalikult paika pandud pole. Pärandaja kasutas elamu esimest ja teine omanik teist korrust. Maja on linnavalitsuse hinnangul keskmises seisus.



Terase tänava kinnistu suurus on 1051 ruutmeetrit. Majas on kaks kahetoalist korterit ning kogu elamiseks vajalik vallasvara ehk mööbel, majapidamistarbed ja rõivad.


Ilveri sõnul on linn talle pärandiga langenud kinnisvara maha müünud.



«Munitsipaalelamispinda ei taha me mööda linna laiali ajada,» selgitas ta.


Viljandi sotsiaalameti juhataja Helmen Küti sõnul on linn saanud kortereid peale pärandvara ka kingitusena. Sellise võimaluse on valinud need inimesed, kes on asunud hooldekodusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles