Täpsustus: Ühine võrk, erinevad lahendused

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedeses «Sakalas» ilmunud artiklisse «Pangaautomaatides vahetuvad kupüürid» on sattunud viga: nimelt on seal mainitud, et kõik Nordea panga kaardiomanikke puudutav kehtib ka Sampo klientide kohta, sest neil firmadel on ühine automaatide võrk.

Sampo panga turundus- ja kommunikatsioonijuhi Anneli Rõugu jutu järgi pole see päris nõnda. «Meil on Nordeaga küll ühine automaatide võrk, kuid sularaha väljavõtmine on seotud ka ühe või teise panga kaardisüsteemide toimimisega. Et meil on kasutusel erinevad süsteemid, pole info Nordea pangaga päris üks,» selgitas Rõuk.

Sampo panga kaartidega saab tema sõnul maksta 31. detsembri hilisõhtuni, kuni 23.45-ni. Töö taastub 1. jaanuari hommikutundidel, hiljemalt kell 8. Siis on kõik kaardimaksed europõhised.

«Alates 1. jaanuarist saab pankade ühisest sularahaautomaatide võrgustikust 5- ja 50-euroseid kupüüre, esimesest eurojärgsest sularahaautomaatide täitmisest alates väljastavad need ainsana Eestis nelja euronominaali: 5-, 10-, 20- ja 50-euroseid,» rääkis Anneli Rõuk.

Eurole üleminek eeldab paljude süsteemide ümberseadistamist ning peale pankade on sellesse kaasatud teenusepakkujad. Seepärast soovitab Sampo pank ebamugavuste vältimiseks varuda mõni päev enne 1. jaanuari aastavahetuse kulutusteks vajalik kogus sularaha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles