Lumetorm pärssis maakonnas koolitööd

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Öösel maha sadanud paksu lume tõttu ei pääsenud hulk õpilasi eile liikuma ning osa koole jättis paljude puudujate tõttu tunnid hoopis ära.

Kildu põhikooli jõudis eile hommikul vaid 26 last. «Nemad lähevad lõunase bussiga koju tagasi, sest nii väheste lastega pole mõtet õppetööd teha,» ütles direktor Enn Siimer. «Osa õpilasi läks võistlustele.»

Õpetajad olid kõik kohal. «Mina alles jõudsin, sest minu kodutee oli täis tuisanud,» tõdes Siimer eile ennelõunal.

Tunnid jäid ära ka Tääksi koolis. Direktor Jaan Hansen rääkis, et hommikul ei olnud majas elektrit ning seetõttu ei töötanud küttesüsteem ja polnud vett. «Neli õpilast käis kohal, kuid need saatsime koju tagasi,» lisas Hansen.

Samuti ei töötanud Saarepeedi kool ja lasteaed.

Sürgavere kooli direktor Aires Põder seevastu kinnitas, et tunnid on täispikkuses. «Maja on soe, elekter olemas, kuigi, jah, puudujaid on üpris palju: 76 õpilasest 50 ringis on kohal,» rääkis Põder.

Direktori sõnutsi tuli hommikul ridamisi telefonikõnesid lumevangis olijatelt. «Savikoti lapsed kooli ei jõudnud, sest bussi ei tulnud,» täpsustas ta.

Samuti oli harilik koolipäev Abja gümnaasiumis, kus polnud direktor Jüri Ojamaa jutu järgi põhjust tunde ära jätta või lühendada. «Puudujaid on küll rohkem kui tavaliselt, sest maaliinide bussid täna hommikul ei sõitnud,» ütles ta.

Ojamaa nentis, et pisut häiris töökorraldust lühike elektrikatkestus, mis kogu maja arvutid välja lülitas.

Viljandi Paalalinna gümnaasiumis oli töörütm direktor Aavo Palo hinnangul täiesti tavapärane. «Puudujaid on, kuid ei midagi märkimisväärset,» kinnitas Palo.

Halliste põhikoolis oli kolmandik õpilastest kohal, maja soe ja toit laual. «Suured maanteed olid hommikul puhtad ning näiteks Õisust ja Hallistest tulijad jõudsid probleemideta kohale,» rääkis direktor Merle Hüva. «Isegi Vana-Kariste metsavahetee oli lahti, nii et õpetajad ja kokk said tööle tulla!» rõõmustas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles