Elektrimehed kaevavad end rikkekohtadeni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuisk takistab muu hulgas elektrikatkestuste likvideerimist, sest töömeestel tuleb enne rikkekohani jõudmist endale tee lahti kaevata.

Eesti Energia andmetel oli eile pärastlõunal tugeva lumesaju tõttu elektrita ligi 400 Viljandimaa majapidamist. Rohkem katkestusi oli vaid Lääne-Virumaal ja Harjumaal.

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmanni sõnul üritatakse kõik katkestused likvideerida nii kiiresti kui võimalik. Kinnituisanud teed takistavad aga Jaotusvõrgu töömeeste tegevust ja seepärast võib rikete kõrvaldamine võtta arvatust kauem.

«Sügava lume tõttu tuleb brigaadidel enne katkestuste likvideerimist rajada läbipääs rikkekohani ja seepärast võib elektrivarustuse taastamine mõnel pool viibida,» teatas Bachmann.

Teed on suurim mure

Halliste vallas oli Eesti Energia andmetel eile hommikul elektrita veidi üle 200 majapidamise. Vallavanem Andres Rõigas kinnitas, et katkestustest oli vallale teatatud vaid ühel korral. Ka vallamajas käis elekter mitu korda ära, kuid tuli kohe tagasi ja probleeme sellest ei tekkinud.

«Elektrist suurem mure on selles, et meie inimesed elavad väga hajali, teed on kinni ja paljud inimesed ei saa tööle,» ütles Rõigas.

Vallavanema sõnul ei olnud varahommikul mõtet teid lahti lükata, sest lund sadas kogu aeg juurde. Pärastlõunal lubasid töömehed teede puhastamisega tegelema hakata.

Peab varuma kannatust

Eesti Energia palub vooluta jäänud inimestel varuda kannatust. Rikete likvideerimisega tegeleb ligi 40 Jaotusvõrgu brigaadi ja katkestuste hüppelise suurenemise puhul on valmis appi asuma veel sada koostööpartnerite brigaadi.

Marina Bachmanni kinnitusel annavad töömehed endast parima, kuid pingutustest hoolimata võib suurima rikete arvuga piirkondades kõigi voolukatkestuste likvideerimine võtta halvimal juhul veel päevi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles