Kampaania toob toiduabi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toidupanga üle-eestiline annetusaktsioon toob kahel nädalavahetusel abi ka Viljandimaa elanikele.

Esimene heategevusüritus oli läinud nädalavahetusel Tartu, Tallinna, Rakvere ja Pärnu kauplustes ning samal moel on kavas teine aktsioon selle nädala lõpul.

Toidupanga andmeil tegid head inimesed neljas linnas ligi 7800 toiduannetust koguväärtusega 120 000 krooni. Eriti helded olid pärnakad, annetades kahe päevaga 2450 toiduartiklit.

Viljandist andsid vabatahtlikena oma panuse mittetulunduslikud ühendused Viljandimaa Lasterikaste Perede Ühing ja Teeme, kokku seitse inimest. Osa neist jagas infolehti ja selgitas, kellele toitu kogutakse, teised võtsid kassade juures annetusi vastu.
Viljandis tehti 370 toiduannetust.

Lasterikaste perede ühingu esinaine Aage Õunap hindas aktsiooni kordaläinuks. Ta ütles, et Viljandi linna ja maakonna lasterikkad pered saavad kogutud abi kätte detsembrikuu jooksul.

Teeme ühing jagab toiduabi toimetulekuraskustes töötutele. Ühingut esindanud vabatahtlik Malve Rüüsak ütles, et abi andnud inimesed olid heatahtlikud ja lahked.

«Üritus oli igati positiivne, hingekosutav oli osa saada siirast andmisrõõmust. Loodame võimalikult paljusid abivajajaid enne jõule rõõmustada,» lausus ta. «Annetati konserve, purgisuppe, õli, suhkrut, jahu, makarone, helbeid, maiustusi ja muud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles