Teehooldaja soovitab liiklemiseks aega varuda

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kui täna õhtul ja saabuval ööl sajab korraga maha 20 sentimeetrit lund, nagu ilmajaam ennustab, tuleb teehooldajate sõnul arvestada võimalusega, et homme hommikul pole mõnel pool autoga liigelda võimalik.

Eestis kehtiva seaduse kohaselt, mis määratleb teeseisundi nõuded, arvatakse rasketeks ilmaoludeks seda, kui 24 tunniga sajab vähemalt 10 sentimeetrit lund. Viljandimaal riigiteid hooldava aktsiaseltsi Sakala Teed juhi Toomas Leppiku sõnul nimetati seda vanas seaduses erakorraliseks olukorraks.

Küsimusele, millised on maanteed, kui lühikese ajaga sajab maha 20 sentimeetrit lund, vastas Leppik: «Lumised, nähtavust peaaegu pole ning liiklus toimub väga keerulistes oludes.»

Samas hindas ta, et 20 sentimeetrit lund 5-6-kraadise külmaga pole enamikus kohtades väga hull. «Lumi peaks sellistes tingimustes olema kerge ja kohev. Mõned lagedad kohad võivad muutuda aga läbimatuks.»

Homme hommikul soovitas Leppik autoga liiklejatel rohkem aega varuda. 15 kilomeetri kauguselt linna sõitma hakates ei pruugi poolest tunnist kohalejõudmiseks piisata.

Leppik soovitas autojuhtidel meenutada varasemate talvede lumetorme ning teha neist oma järeldused. «Eelmise talve novembrituisk pani mõnedki teed veidiks ajaks lukku,» tuletas teehooldajate juht eelmist aastat meelde.

2008. aastal tuli lumetormi järel Anikatsi lähedal põldude vahel maanteed lausa linttraktoritega lahti ajada, sest tavalised teehooldeautod seal enam hakkama ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles