Ugala muutub tasapisi külmakindlaks

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Sein
Hillar Sein Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala juhi Hillar Seina kinnitusel hakkab teater majanduslikus mõttes august välja saama. Kokku on tõmmatud niipalju kui võimalik ja riigieelarve projekti põhjal laekub tuleval aastal toetusraha koguni pisut rohkem kui tänavu.

«Sel aastal anti meile tegevustoetust 12 449 769 krooni. Sellele lisandus 800 000 krooni investeeringutoetust, mille riik annab oma vara säilimiseks, näiteks hädavajalikuks remondiks ja nii edasi,» rääkis Sein. «2011. aastaks on ministeerium planeerinud Ugalale tegevustoetust 13 592 575 krooni, investeeringute raha on endiselt 800 000 krooni.»

Et suurenev tegevustoetus on ühekordne, ei saa teatrijuhi sõnul ennast siiski muretult tunda. «Ületuleval aastal peame hakkama saama ilmselt sama summaga nagu tänavugi.»

Järgmisel hooajal on plaanis välja tuua 13 uuslavastust ja teha senisest rohkem väljasõite.

Kui jutt läks tänavuse investeeringuraha kulutamisele, nimetas Hillar Sein kõigepealt fuajee uut vaipa, samuti hädavajalikku remonti tagaruumides.

Lisaks mainitud toetustele on Ugala kasutada 9,3 miljonit krooni saaste­kvootide müügi rahast, mida võib kulutada hoone energiasäästlikumaks muutmiseks.

Käsil on energiaaudit ja plaanis on ehitada uus automaatne tuletõrjesignalisatsioon. Praegune on 30 aasta tagune ega vasta ühelegi nõudele.

«Proovime vana maja nii palju kui võimalik soojapidavamaks teha. Samas peame arvestama, et praegu vahetatud uksi ja aknaid või remonditud katust ei tuleks enam ümber teha, kui järg jõuab kogu teatrimaja renoveerimiseni,» ütles teatrijuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles