Kääre kasutati torkamiseks ka maagümnaasiumis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui poolteist nädalat tagasi lõi üks kuuenda klassi õpilane kääridega oma klassikaaslast Jakobsoni koolis, siis eelmisel nädalal leidis samasugune vahejuhtum aset maagümnaasiumis.


«Selline kahetsusväärne intsident tõepoolest oli,» tunnistas maagümnaasiumi direktor Aavo Soopa. Ta ütles, et tegemist oli kahe põhikooliõpilasega, kellest üks lõi teist koolimajas kääridega.

Torgata saanule andis abi kooli meditsiinitöötaja ning rohkem arstiabi ohver Soopa andmetel ei vajanud.

Koolijuhi arvates võib juhtunu põhjuseid otsida koolikiusamisest. Ta polnud nõus selgitama, kas kõnealusel puhul oli käärihoop vastus pikaajalise kiusamise eest või üks osa kiusamisest. Juhtunu järel on üks asjaosaline koolitööst mõneks ajaks kõrvaldatud ning neljapäeval otsustatakse, kuidas edasi toimida.

«Peame kogu klassiga rääkima ning selgitama neile vajadust kokku hoida ja üksteist toetada,» kõneles Soopa. «Selles vanuses ei oska lapsed veel omavahel läbi käia ning neile on vaja seletada positiivse koosolemise tähtsust.»

Direktor ei leia, et kahe järjest juhtunud intsidendi tõttu tuleks koolide klassiruumid ja ülejäänud territoorium valvekaameratega katta. «Olen seisukohal, et pideva jälgimise süsteem ei anna oodatud tulemusi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles