Torupilli-Antsu jutu

, Riidajalt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Taul
Ants Taul Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõpeteme lustilõõtsage!

Aaste akkap jälle ütele poole saama ja kik akkase kokkuvõttit tegeme. Mia mõtli, et ei kõnele midägi, mes om kehvaste lännu. No näe: ilm olli ilus, maailm peris ukka es lää, tali olli ilus, lume olli ku pallu ja suvi olli nõnda lämmi, et kik saive suvite. Aga nujah... miu aian es ole ubinit. Mudu olli kik äste.

Eesti elu akkap kah tasapidi parembes mineme ja me, mulgi, andsime endest märku esiendele ja tõistele: laulupidu sai ärä tettu. Sooglemäele akkas eng sisse mineme. Tääde ju küll, sii om suur Mulgi talu sääl Taageperä puul. Mulgi sõnastik akkap ütele poole saama ja om kokku arvatu, et koskil tuhatkond mulki mõistva viil esiki mulgi kiilt kõnelde. Mida sa viil tahat!

Mia esi käisi Väimelan suitsusanna seminaril. Võrukse tahtva oma suitsusanna UNESCO kultuuripärandi nimekirja saia ja säält tuge. Mia ütli mulke puult sekka, et me kah tahame — aame asju üten!

Mia ole elu iki selle poole päält kaenu, et küll om ilus eläde, kui jälle midägi kõrda olet saatnu. Kik om ju kuulu, kudas Kolumbus omal aal Ameerika avast. Miul olli kah sel suvel maru põnev, kui ma oma deltaplaanige Suumaa kohal lennassi ja ende ja sõpre jaoss avasti, kui ilus või iki Eestimaa olla. Ei piagi Ameerikat avasteme. Kui suur sii suu olli! Ja nii mõtsa! Ja nii kitsi, kes sääl seiva, ja nii jõekse, mes kik sääl jooseve! Sii olli miu jaoss nii vägev värk, et ku Kolum­bus rist oma laeva Santa Marias, siss mia panni oma deltaplaanile kah nime — Liisu.

A kas te tääde, kos sii Liisu präegu om? Kolumbuse laiva siin ei näe, a miu Liisu om Villändin Unistari autukeskusen. Minge kaema!

Vikerraadjun om tettu saade «Vinguviiul». A või ju olla ka «Lustilõõts»! Kui mõtelde rohkemb lusti pääle, siss kik, mes vahel viltu lääp, tundup raasike kergemb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles