Õpilased saatsid krooni ära

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Teisipäeva keskpäeval võis kesklinnas Carl Robert Jakobsoni monumendi juures näha toimetamas vahvat seltskonda. Need olid Paalalinna gümnaasiumi kaheksanda klassi tüdrukud, kes süütasid kuju juures küünlad ja lugesid isamaalisi luuletusi.


«Otsustasime tulla Jakobsoni juurde ja saata Eesti krooni pidulikult ära,» selgitas tüdrukute käsitööõpetaja Kaja Lepla.

Neiud kandsid pitsiga kaunistatud seelikuid, mille nad olid ise valmistanud. Lepla sõnas, et samad tüdrukud esinesid oma rõivastega mullu moeetendusel. Nüüd valmisid lisaks seelikutele sinised vestid, aga külma tõttu nende väel siiski ei tuldud.

Kaja Lepla on oma õpilastega ka varem toredaid asju korda saatnud. Kolm aastat tagasi värviti Tartu tänava ääres vana puuputka triibuliseks, võttes aluseks Viljandi kihelkonna seeliku mustri. Triipe võisid tollal seintele vedada ka möödakäijad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles