Viljandimaal kaunistati võidu jõulupuid

, kahe võistluse žürii liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahmuse kooli klaasist võidutöö
Lahmuse kooli klaasist võidutöö Foto: Leili Kuusk

Laupäeval ja pühapäeval kaunistati nii Lõuna- kui Põhja-Viljandimaal võidu jõulupuid. Esikoha võitsid need, kellel oli rohkem loomingulisust.

Karksi vallas on kultuurikeskuse juhataja Kai Kannistu sõnul jõulupuid võidu kaunistatud vaid paar aastat. Seekord osales 11 võistkonda. Põhiliselt kaunistati päriskuuski, vaid kahel juhul valmistasid võistlejad ise jõulupuu, kasutades kas kinkekotte või tehes samblaga kaetud püramiidi.

Suure-Jaanis alustati võistlemist 2000. aastal. Kultuurimaja direktori Anneli Kundla andmetel on nende aastate jooksul esitatud umbes 125 võistlustööd. Seekord olid kõik 20 endi tehtud jõulupuud. Puidust, riidest, metallist, klaasist, paberist ja muudest materjalidest valmisid eriilmelised tööd.


Karksi vallas otsis ja tunnustas kolme paremat žürii, mille koosseisu kuulus ka rohkem kui 45-aastase staažiga jõuluvana.

Kolmanda koha pälvis kultuurikeskuse jõulupuu, mida dekoreerisid elavad krüsanteemiõied, ja teise koha preemia sai Karksi-Nuia noortekeskuse võistkonna Susher-Vusher jõulukuusk, mis oli kaunistatud nagu vanemate inimeste lapsepõlves kommide, õunte ja õlest kujukestega.

Esikoha andis žürii Karksi külamaja tööle. Seda kuuske ehtisid suured puulehtedest roosid. Publikule meeldis kõige rohkem puu, mis oli kui käsitööalbumist välja astunud: punasest riidest õmmeldud südamed, punase-roheliseruudulisest paelast ja kuldsest materjalist lehvid ning punased küünlad.

Puid oli kaunistatud veel kellade, paberijäätmete, piprakaunade, suhkrutükkide, rahvusvärvides paelast lehvide, käbide ja svammiga.

Suure-Jaanis andis žürii välja kolm eripreemiat ja valis võidutöö, millele andis aasta jõulupuu tiitli.

Jäätmete kasutamise eripreemia sai Suure-Jaani gümnaasiumi esimene klass, kelle puu põhimaterjal oli kangarulli südamikust lõigatud seibid.

Eripreemia «Kontoriroti kuusk» pälvis Karen Aasa, kes oli traatvõrgu abil andnud kuuse kuju paberirullidele.

Kolmanda eripreemia kõige mehelikuma kuuse eest võitis Andry Hendrikson, kes oli ära kasutanud vanad jalgrattarattad ja muud masinaosad.

Aasta jõulupuu tiitel läks Lahmuse kooli. Publik oli žüriiga sama meelt ja valis Lahmuse noorte töö oma lemmikuks. See puu oli klaasist, algmaterjaliks rohelised pudelid. Kuumutamise abil olid pudelitest vormitud detailid ning need omakorda liidetud ja kaunistatud.

Mõlemas paigas jäävad kaunistatud jõulupuud veel mõneks ajaks huvilistele imetleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles