Kaspar Taimsoo: kusagilt tuleb nüüd kuld võtta

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo (ees) sai koos narvalase Vladimir Latiniga Euroopa sõudmise meistrivõistlustel paarisaerulisel kahepaadil hõbemedali.
Kaspar Taimsoo (ees) sai koos narvalase Vladimir Latiniga Euroopa sõudmise meistrivõistlustel paarisaerulisel kahepaadil hõbemedali. Foto: Rein Kilk

Kreekas Euroopa sõudmise meistrivõistlustel hõbemedali pälvinud Kaspar Taimsoo jõudis eile rahulolust pakatades koju. «Hooajale sai särav punkt pandud,» tõdes ta.


Tiitlivõistlustel koos narvalase Vladimir Latiniga paarisaerulisse kahepaati istunud viljandlane Kaspar Taimsoo ei salanud, et kõrgeid panuseid nende peale seekord ei pandud ning hõbemedal oli mõnevõrra üllatus neile endalegi.

«Üllatasime ennast ja arvan, et ka väga paljusid teisi positiivselt,» lausus ta.
Tänavune hooaeg kujunes Taimsoole oma sõnul väga tegusaks ja edukaks. «Kaks B-finaali võitu, üks individuaalne maailmakarikavõistluste punkt, olümpiadebüüt ning nüüd Euroopa meistrivõistluste hõbemedal,» loetles ta.

Seepärast õhkus Taimsoost eile enesekindlust. «Juunioride pronks ja täiskasvanute hõbe on olemas, nüüd tuleb veel kusagilt kuld muretseda.»

Eesti sõudeliidu president Rein Kilk nentis, et kogu Eesti koondis on teinud suurepärase hooaja ning Euroopa meistrivõistlused olid sellele uhke lõpp.

Sõudjad on aasta läbi näidanud head füüsist ja stabiilset sõitu, tegemist pole olnud üksikute sähvatustega,» kõneles ta.

Kilk rõhutas, et mehed tegid Kreekas ühel päeval kaks väga rasket sõitu, sest tormi kartuses tõsteti finaalid poolfinaalidega samale päevale. Hõbemedaliga äärmiselt rahul olev Kaspar Taimsoo sellest aga numbrit ei teinud.

«Poolfinaalis ei hakanud me end retsima, lasime rahulikult kolmandal kohal, finaalis aga panime kohe algul kõva tempo peale,» meenutas ta. «Prantslaste vastu polnud siiski enam jõudu võtta — tempo oli päris kõrge ja lihas hapet täis.»

Rein Kilk nimetas Kaspar Taimsood üliambitsioonikaks noormeheks, kellest saame tulevikus kindlasti veel kuulda.

Viljandi sõudetreener Ruth Vaar valas Ateenas õpilase hõbedase sõidu järel rõõmupisaraid.

Neid oli ikka märksa rohkem kui üks,» tunnistas ta. «Salamisi lootsin kolmandat, aga kartsin neljandat kohta. Teine tulemus lennutas emotsioonid lakke. Võitnud prantslased olid mõlemad olümpiamängudel pronksi saanud: üks paarisaerulises, teine üksikaeru neljases paadis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles