Võhma kooli õpilaste joonistused pälvisid Tartus auhindu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel peeti Tartus Eesti Rahva Muuseumis 15. koolidevaheline joonistusvõistlus, kus kolmes vanuserühmas oli esindatud 25 kooli ja 119 õpilast.

Nooremas vanuserühmas (I—IV klass) sai esimese koha Carolyna Puiste Võhma gümnaasiumist ning kolmandaks osutus sama kooli poiss Vahur Aasaküla.

Keskmises vanuserühmas (V—VIII klass) tuli teiseks samuti Võhma kooli tüdruk Viktoria Kirpu.

Võistlejad pidid joonistama pildi, millel oleks kujutatud üks Eesti Rahva Muuseumi näitustel leiduv ese, muster, pilt või midagi muud. Ülejäänus jäi pildil kujutatu võistlejate fantaasia hooleks.

Võistujoonistamine on ainulaadne üritus selle poolest, et tulemused selguvad kohapeal.

Eelmistel kordadel on joonistusvõistlus olnud nii populaarne, et esimest korda tuli muuseumil hakata joonistajate arvu piirama. Sellegipoolest tuli osavõtjaid Eesti eri nurkadest. Väikesi kunstnikke oli peale Tartu ja Võhma Tallinnast, Põlvast, Türilt, Jõgevalt, Holstrest, Häädemeestelt, Roelast, Paluperast, Tõrvast, Otepäält, Mõnistest ja Lümnadast.

Joonistusi hindas žürii koosseisus Hando Tamm Tartu lastekunstikoolist, eelmise aasta vanema vanuserühma võitja ja Tartu ülikooli maaliosakonna tudeng Diana Lõhmus, sponsori Skizze kaupluse esindaja Pille Kattel ning Eesti Rahva Muuseumi kunstnikud Jane Liiv ja Merike Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles