Kitarrifestival pakub tosin kontserti

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Sibul
Riho Sibul Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna algab Viljandis Eesti esimene improvisatsioonilise kitarri festival, mille publikul on võimalik kuulda eri mängustiile.


Kaheteistkümnel kontserdil kõlab nii tasakaalukat klassikat kui särtsakat bluusi ja rokki. Lisaks saab nautida virtuooslikku mängu ja mõnusat meeleolu.


Peaesinejana astub üles Kanada mitmekülgne tippkitarrist Kevin Breit koos oma ansambliga Sisters Euclid.


Festivali korraldajate sõnul on kavas igal aastal tutvustada mõnd kitarri sugulaspilli ning seekord esineb Viljandis kuulus Norra barokklauto mängija Rolf Lislevand.


Festivali kunstiline juht, muusik ja kitarriõppejõud Ain Agan loodab, et ettevõtmine täidab Eesti muusikamaastikul seni haigutanud tühimiku.


«Improvisatsioonilisele kitarrimängule pühendatud festivali pole seni Eestis olnud,» rääkis Agan. «Muusikaline ampluaa on meil lai. Klubivaimu loob neljapäeval esinev Tanel Ruben Electric Shower ning teisalt võib esile tuua lautomängija Rolf Lislevandi.»


Festivali kontserdid on Eesti pärimusmuusika keskuses, Jaani kirikus, nukuteatris ning kinos Rubiin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles