Päästjate kontroll võib lõpetada kino töö

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubiin
Rubiin Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi linnajuhtide laual on lepingu kava, mille kohaselt võiks Rubiini rentnik seal filminäitamist jätkata. Tõenäoliselt ei kiida päästeametnikud seda mõtet aga heaks.

Viljandi linnavalitsus arutab esmaspäeval hea tahte lepinguks nimetatavat kava, mille kohaselt võiks majas 11 aastat tegutsenud osaühing STP Nicolas oma tegevust jätkata seni, kuni linn hoone lammutada laseb. Praeguse arvestusega ei hakka lammutajad tööle enne märtsi.

Tõenäoliselt jääb linna esindaja allkiri lepingule siiski panemata, sest kolmapäeval tuleb peaaegu 50 aastat vana maja kontrollima päästeameti inspektor.

See, et kinohoones on tulekustutussüsteem korrast ära, elektrijuhtmestik vigane ning veel mitu viga, mille kõrvaldamist päästjad peavad nõudma, on olnud avalik saladus juba mõnda aega.

Seni kuni linnale kuuluvas majas tegutses rentnik, suhtus päästeamet kino tegevusse nii mõistvalt kui võimalik, kuid nüüd soovitakse hoone põhjalikult üle vaadata.

Päästjate saabumisega kursis olevate linnaametnike hinnangul pole erilist võimalust, et inspektor lubaks kinol selles majas ka järgmistel kuudel tegutseda.

Abilinnapea Helle Aunapi ütlemist mööda oli linn valmis sõlmima STP Nicolasega lepingu, et kino võiks hoones tegutseda lammutamiseni. Et enne on vaja ära oodata päästjate otsus, lükatakse otsustamine vähemalt nädala võrra edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles