Toomas Hendrik Ilves: ksenofoobia kasv teeb mind murelikuks

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti otsib palavikuliselt võimalusi rahvaarvu vähenemist pidurdada, kuid samal ajal ei paku elementaarset tuge immigrantidele ega välismaalt kodumaale naasvatele eestlastele. President Toomas Hendrik Ilvese arvates on selle põhjuseks liiga õhuke riik, mis ei lase vajalikesse kohtadesse investeerida, kuid sisserännet kahandab ka ksenofoobia kasv.

Presidendi jutust koorub välja, et eelkõige tasuks raha paigutada inimestesse ja nende eludesse, olgu siis hariduse kaudu või muutes Tallinna–Tartu maantee neljarealiseks ja seeläbi turvalisemaks.

Ukraina sündmused on vajumas tagaplaanile ja vahel tundub, et Vene oht ei ole enam päevakorral. Samas on Rootsi kõrged poliitikud just viimasel ajal välja öelnud, et on Venemaa pärast mures. Toomas Hendrik Ilves, kas teie meelest on olukord teravnemas või stabiliseerunud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles