Tallinna Kaubamaja teeb bussipargi asemele hiigelkeskuse

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kaubamaja eskiisprojekt Viljandi bussipargi praegusele alale.
Tallinna kaubamaja eskiisprojekt Viljandi bussipargi praegusele alale. Foto: eskiis

Tallinna Kaubamaja rajab Viljandi kesklinna praegu bussipargi käsutuses olevale kinnistule kaubanduskeskuse, mille pindala küünib 25 000 ruutmeetrini.

 

Koos Viljandi linnavalitsusega kavatseb ettevõte korraldada võistluse, et leida kaubanduskeskusele parim arhitektuurilahendus.

«On väga hea, et aastaid tegevusetult seisnud kinnistul hakatakse tegutsema,» rääkis Viljandi linnapea Kalle Jents. «Loodame, et uus keskus tuleb arhitektuuriliselt huvitav ning kesklinna sobilik.»

Linnapea sõnul on kesklinnas toimumas suured muudatused: käimas on Turu kvartali detailplaneering, lammutatakse vana vangla ning ka Uku tänav 1-a asuv bussijaama krunt saab uue näo.

«Viljandis puudub seni tänapäevane laia kaubavalikuga ostukeskus, kuid 2011. aastaks rajame selle täiesti linna südamesse,» lausus Tallinna Kaubamaja Kinnisvara aktsiaseltsi juhataja Peeter Kütt. «Uus keskus tuleb Viljandi kaubandustänava lähedusse, mis teeb linlastele ja külalistele ostmise väga mugavaks.»

Esialgne kavand näeb ette, et keskus tehakse vahelduvalt ühe- ja kahekorruseline, lisaks rajatakse maa alla rohkem kui 300-kohaline parkla. Sissepääsud hakkavad olema nii Uku, Tallinna kui Jakobsoni tänavalt.

Küti sõnul soovitakse hoones ühendada traditsiooniline ning modernne arhitektuur.

«Loome keskusest mõnusa ning hubase kogunemis- ja kohtumiskoha. Kauneid jalutamis- ning istumiskohti tuleb nii hoonesse kui selle kõrvale,» lubas Peeter Kütt.

Keskuse esimesele korrusele rajatakse Selveri supermarket. Lisaks leiab majas koha arvukalt esmatarbe- ja moekauplusi, samuti meelelahutus- ning toitlustusasutusi. Kindlasti mahuvad keskusesse ka teenindusettevõtted, näiteks juuksuri- ja fotosalong.

«Oleme võimalike rentnikega juba läbirääkimisi alustanud, kuid kindlaid kaubamärke on veel vara nimetada,» ütles Peeter Kütt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles