Laste tüli lõppes kääritorkega

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobsoni gümnaasiumi koolimaja
Jakobsoni gümnaasiumi koolimaja Foto: Elmo Riig / Sakala

Reede pärastlõunal Jakobsoni koolis oma klassivenda kääridega kaela löönud kuuenda klassi tüdruk õpib direktori otsusega vähemalt veerandi lõpuni kodus.

«Tundides ta ei osale,» sõnas Jakobsoni gümnaasiumi direktor Eero Järvekülg.

Kaelahaavaga lõppenud intsident juhtus koolis reedel. Kannatanule andis abi kooli meditsiinitöötaja ning juhtum on Järvekülje andmetel politsei uurida.

Direktor rääkis, et kahe intsidenti haaratud lapse pingelised suhted on õpetajatele teada olnud kõik need aastad, mil nad on koolis käinud. Ühes lasteaiarühmas ja seejärel samas klassis õppinud lastel on varem konflikte olnud ning õpetajad on neid ka lahendanud. Järvekülje arvates ei saa öelda, et üks kiusaks pidevalt teist, sest tülitsemine on olnud vastastikune.

«Mõlemad on väga toredad lapsed,» lausus direktor. Nad on küll erivajadustega, kuid käivad vanemate soovil tavaklassis. Seekord oli kool sunnitud suurema ohu tekitanud õpilase tavapärasest õppetööst kõrvaldama.

Tüdruk õpib kodus individuaalse programmi järgi ning käib koolis õpetajatele vastamas. Kui kaua selline õppetöö kestab, ei osanud Järvekülg öelda. «Veerandi lõpuni vähemalt,» pakkus ta.

Kooli andmetel oli vigastus selline, et piisas koolitöötaja antud esmaabist. Praegu käib vigastada saanud laps tundides. Et tegemist ei ole pelgalt pedagoogilise, vaid ka juriidilise probleemiga, soovitas direktor kannatanu vanematel teha politseile avaldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles